• nyma clothing Rocking new year!

  Het nieuwe jaar komt eraan lieve mensen! De tijd van champagne, oliebollen en een knallend uiteinde met vrienden en familie. Maar ook de tijd om te evalueren en vooruit te blikken op het aankomend jaar. Veel mensen starten het nieuwe jaar met de welbekende goede voornemens. Maar slechts weinigen weten deze voornemens ook daadwerkelijk te realiseren. Hoe zorg je ervoor dat je jouw gewenste doelstellingen toch behaald? Met deze 5 technieken ga jij ‘m ongetwijfeld rocken!

  KIES MAXIMAAL 3 DOELEN

  Het is belangrijk om 1 groot doel te hebben die je ongeacht wat gaat bereiken aankomend jaar. Daarnaast kun je nog twee andere doelen bepalen die je ook wilt behalen. Maar vergeet niet om vast te stellen welk doel je “belangrijkste” doel is. Waarom maar 3 doelen? Omdat als je meer dan drie dingen tegelijkertijd probeert te doen, je verdwaalt. Je zult het overzicht verliezen en een van je doelen gaan verwaarlozen.

  SCHRIJF JE DOELSTELLINGEN OP

  Denk aan een enkel woord om elk van de doelstellingen te vertegenwoordigen. Schrijf het woord in grote letters en plaats het ergens in huis waar je het vaak kunt zien.

  Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, plaats dan ergens het woord “Afvallen”. Hang het op in je koelkast, zodat je elke keer dat je aan eten komt, herinnerd wordt aan je doel.

  Schrijf je doelstellingen niet alleen op. Vertel het ook aan familie en vrienden. Zet het op je Facebook-pagina. Maak kopieën van je doelstellingen om op te hangen in je kantoor. Hoe meer herinneringen, hoe beter!

  MAAK VAN JE DOEL EEN GEWOONTE

  Nu je een doel hebt gekozen, zoek dan iets dat je elke dag kunt doen om eraan te werken. Elke dag aan je doelen werken is heel, heel effectief. Als je elke dag iets doet, wordt het een gewoonte. Binnenkort zul je er niet eens aan denken; je doet het gewoon op een natuurlijke manier, zoals je tanden poetsen.

  WERK AAN EEN GEWOONTE PER MAAND

  Om een ​​belangrijk doel te bereiken, moet je waarschijnlijk verschillende goede gewoonten oppikken. Om bijvoorbeeld in vorm te komen, moet je trainen, minder drinken, meer groenten eten, enzovoort. Het kan verwarrend en moeilijk zijn om alles tegelijk te doen. Probeer je in plaats daarvan te concentreren op één goede gewoonte per maand. Nadat je vertrouwd bent geraakt met de eerste, kun je de volgende toevoegen, enzovoort.

  GEBRUIK EEN KALENDER

  Hang een kalender op aan de muur en markeer je behaalde doelstellingen met een “X” op de kalender. Probeer geen dagen te skippen. Het zien van al het harde werk dat op de kalender is gemarkeerd, motiveert je om elke dag hard te blijven werken.

   

   

 • nyma Throwback: De start van NYMA Clothing

  In september 2016 ben ik officieel begonnen met NYMA Clothing. Van jongs af aan heb ik altijd in diverse kledingwinkels gewerkt. Jeans, maatpakken, streetwear, sneakers, noem het maar op. Ik vind veel dingen tof. Kleding is in mijn ogen een soort visitekaartje, een eerste indruk. Het is vaak een weerspiegeling van wie jij bent als persoon, hoe je gezien wilt worden en hoe je op dat moment in het leven staat. Klinkt een beetje zweverig en materialistisch he? Maar zo werkt het nou eenmaal.

  VERLIEFD OP NIJMEGEN

  NYMA ben ik begonnen vanuit een soort onderbuikgevoel. Ik kom oorspronkelijk uit de Achterhoek maar ben 7 jaar geleden naar Nijmegen verhuisd. Tijdens mijn studententijd ben ik verliefd geraakt op Nijmegen. De trots, de gemoedelijkheid, het linkse, de open geesten en de vele creatieve initiatieven spraken mij enorm aan. Wat mij opviel was dat er op dat moment geen kledinglabels in de stad waren die represent stonden of pasten bij datzelfde gevoel. Daar moest verandering in komen vond ik. En zo werd NYMA Clothing geboren. Maar het moest niet alleen een merk voor Nijmegen en omgeving worden.

  FRESH & CLEAN

  Naast kwaliteit en uitstraling vind ik het belangrijk dat kleding ‘schoon en eerlijk’ geproduceerd wordt . Naast het werken in verschillende kledingwinkels ben ik afgestudeerd bij Kuyichi, het eerste duurzame jeansmerk. Hier ben ik erachter gekomen hoe vervuilend en oneerlijk de kledingindustrie op dat moment was en nog steeds is helaas. Giftige (afval)stoffen, misbruik en uitbuiting van medewerkers, kinderarbeid, noem het maar op. Smerige zaken die je beslist niet met je mee wilt dragen. Met dit in het achterhoofd begon ik in 2016 het merk NYMA, Not Your Mainstream Apparel. Streetwear met een duidelijke focus op duurzaamheid en ethiek, in tegenstelling tot veel anderen.

  TROTS EN DANKBAAR

  In een jaartje tijd kan er veel gebeuren en dat is ook gebeurd. Er zijn inmiddels 2 collecties gedropt, de webshop is afgelopen april live gegaan en NYMA ligt inmiddels in de eerste fysieke winkel (C-more conceptstore) De reacties zijn ‘overall’ erg positief te noemen. Het is ongelooflijk hoe vaak we het merk tegenkomen op straat, tijdens evenementen of in tags van waanzinnige (vakantie)foto’s vanuit de hele wereld. Het maakt ons enorm trots en dankbaar! Daar doen we het tenslotte voor.

  THE NEXT STEP

  Het aankomende jaar staat in het teken van een verdere professionaliseringsslag van het merk. NYMA gaat nog meer een ‘eigen smoel’ krijgen. De collecties zullen uitgebreider worden en het streven is om het merk bij meer fysieke winkels te gaan aanbieden. Net als ieder ander startend merk hebben ook wij nog genoeg te leren. Heb jij feedback dat ons verder kan helpen? Wat vond jij van de collectie tot nu toe? Zijn er dingen die je mist of juist heel tof vind? Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening!

  Samen naar een mooie toekomst!

   

  Jorn de Groot
  NYMA Clothing