Garantie & klachten

100% garantie op jouw NYMA product.
Wij hechten veel waarde aan tevreden klanten. Wij geven daarom een zichttermijn van 30 dagen. Als je aankopen niet aan jouw verwachtingen voldoen kun je binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling de koop ontbinden door het artikel in nieuwstaat en voorzien van alle labels te retourneren. Je ontvangt dan het reeds betaalde bedrag retour. Het is vanzelfsprekend wel toegestaan om het product te passen. Als je een artikel van NYMA wilt ruilen voor bijvoorbeeld een andere maat of kleur, kun je het artikel op dezelfde wijze retourneren. Meer informatie over ons retourbeleid vind je bij het onderdeel ruilen & retour.


Wat moet ik doen als ik het verkeerde product heb ontvangen?
Wij behandelen je bestelling met zorg. Desalniettemin is het mogelijk dat er fouten worden gemaakt. Als je een artikel hebt ontvangen dat je niet hebt besteld kun je contact opnemen met onze klantenservice via info@nyma-clothing.com. Wij zorgen er dan voor dat je zonder extra kosten het correcte artikel zult ontvangen.


Zit er garantie op mijn producten?
NYMA garandeert je wettelijke rechten op een artikel conform de redelijkerwijs gewekte verwachtingen. Dit doen wij, afhankelijk van je artikel, door vervanging, reparatie of terugbetaling. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice via info@nyma-clothing.com.


Wat moet ik doen als het product beschadigd blijkt te zijn?
Als je bestelling beschadigd is tijdens de verzending, kun je contact opnemen met onze klantenservice via info@nyma-clothing.com.


Wat moet ik doen als ik een klacht heb?
Als je een klacht hebt over onze artikelen kun je contact opnemen met onze klantenservice via info@nyma-clothing.com. Wij zullen je klacht binnen 24 uur in behandeling nemen.